frgamente, gânduri, patru

Îmi place să scriu. De când eram mică mi s-a spus că am și talent. Nu mi-a păsat. Am scris tot ce-mi trecea prin minte. În fiecare zi. De mai multe ori pe zi. După un timp a început să-mi pese. Voiam să fiu citită. Să schimb lumea prin cuvintele mele. Nu am reușit. Încă. M-am schimbat eu. Îmi place să spun că am crescut și că acum totul e altfel. Sau aproape totul. Încă îmi mai place să scriu. Am obiceiul să transform tot ce mi se întâmplă într-o carte pe care nu am scris-o niciodată, ca jurnalul mintal pe care-l țineam când eram prea mică sau prea leneșă ca să scriu de mână. Nu sunt niciodată mai sinceră ca atunci când scriu.

Lumea se sfârșește. Pare trist, dar lumea se sfârșește de cele mai multe ori fără niciun avertisment. Chiar dacă sunt oameni care au de suferit, care sunt nu sunt încă gata. Chiar dacă nu ne dorim. Chiar dacă începe apoi din nou. Lumea se termină într-o zi, într-un sfârșit de săptămână singuratic, într-o clipă de neatenție sau într-un sir de luni de prea multă atenție. Lent, sigur, la 22 de ani, în momentul în care te aștepți cel mai puțin lumea are să se sfârșească, dacă nu pentru todeauna, pentru o lungă bucată de timp. Până când vei putea să o iei de la capăt. Cu altă lume.

Oamenii sunt doar oameni. Fac lucruri pe care le detestăm sau pe care le iubim. Nu urăsc oamenii. Le dau șanse. Îi fac să sufere. Chiar și când nu vreau. Vreau să-mi placă toți, dar am învățat că nu e posibil asta. Am învățat multe lucruri în ultimul timp. Nu neapărat din experiență ci de la oameni. Ei te învață multe lucruri. Știu asta. Nu-mi dau seama de ce-i privesc uneori cu atâta neîncredere. Poate pentru că sunt doar oameni. Ca mine.

”Trebuie să ierți ca să poți fi uitat.”

5 comments:

"trebuie sa fericesti pe altul pentru a fi fericit!"

http://crronicamea.blogspot.com/

 

trist intr-un fel...nush, aparte. altceva. nice.

 

”Trebuie să ierți ca să poți fi uitat.”
if you're never sorry
then you can't be forgiven
if you're not forgiven
then you can't be forgotten
if you're not forgotten
then you can live forever
if you live forever
then you'll begin to dream
of death...
ceva de genul?

 

chiar asta ascultam atunci. am modificat un pic. mă bucur că mă citești.

 

not sadness, "inspiration:bright ideas from the hole in my soul"